Vaistininkė: nėra nė vienos priežasties atsisakyti žuvų taukų vasarą
„Žuvų taukai – vienas iš svarbiausių papildų visais metų laikais.
„Žuvų taukai – vienas iš svarbiausių papildų visais metų laikais.
Žuvų taukai – vienas svarbiausių visų laikų maisto papildų.
Prieš pradedant vartoti žuvų taukus patartina apsibrėžti, kokį tikslą norime pasiekti – sustiprinti imuninę sistemą, paskatinti smegenų veiklą, stiprinti regėjimą, sumažinti cholesterolio kiekį, nuovargio jausmą ar pagerinti odos būklę.
Tarptautiniai ekspertai ragina minėti Pasaulinę omega-3 dieną.
Daugelis žmonių mano, kad šaltuoju metų laiku reikia stiprinti imunitetą, o vasarą organizmas pats atsigauna, valgant daugiau salotų, daržovių ir uogų.
„Jei reikėtų pasirinkti vienus maisto papildus iš visų, esančių vaistinėse, neabejotinai tai būtų žuvų taukai.
Jei vaikai iš daržovių valgo tik bulves, o nuo žuvies kvapo sprunka iš virtuvės, kaip juos įtikinti sveikai maitintis? Kokie pavyzdžiai veikia, o kokie – tik dar labiau didina jų užsispyrimą? Klaipėdos universiteto docentė, šeimos gydytoja Lolita Rapolienė žino ne vieną pavyzdį, kai vaikai be bulvių pripažįsta tik dar vieną daržovę – agurkus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Gera savijauta nėra atsitiktinumas.
Sveikas gyvenimo būdas ne tik padeda valdyti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, palengvina jų eigą, bet ir sumažina nemalonius simptomus.
Jei moters mityba subalansuota, nėra jokių ligų ir nusiskundimų, laukiantis ir žindant pakanka vartoti tik keletą vitaminų: nuo nėštumo pradžios – folio rūgštį ir vitaminą D, o vėliau pagal poreikį prijungti geležį ir magnį.
Pirmas numeris – klasikinė folio rūgštis Nesvarbu, kokioje šalyje lauksitės vaikučio, kelintas bus nėštumas, koks jūsų amžius ar sveikatos būklė, jums bus rekomenduojama vartoti folio rūgštį.
Planuojant nėštumą tradiciškai akcentuojama folio rūgšties svarba, tačiau specialistai pabrėžia, kad vien jos nepakanka.
Natokinazė – tai biologiškai aktyvi medžiaga, gaunama iš tradicinio japoniško maisto produkto natto, gaminamo fermentuojant sojų pupeles.
Jei užsikemša virtuvėje kriauklė, mes kviečiame santechniką.
Sveikata svarbiausias žmogaus turtas, kuriuo privalu rūpintis.
Šiandien vis daugiau darbingo amžiaus žmonių susiduria su svarbiausio organo – širdies ir kraujagyslių ligomis.
Daugėja tyrimų, įrodančių, kad vitaminas D palengvina COVID-19 ligą Pakankamas vitamino D kiekis 5 kartus sumažina tikimybę sirgti sunkia COVID-19 ligos forma ir gali 3 kartus sumažinti tikimybę užsikrėsti COVID-19 – tai pagrindinė didelės apimties tyrimo, paskelbto pernai lapkritį tarptautiniame klinikinės praktikos žurnale „International Journal of Clinical Practice“, išvada.
Su vitamino D trūkumu ar net stygiumi susiduria didžioji dalis Lietuvos gyventojų.
Sugrįžus po atostogų vis dar dažnam tenka išgirsti pastabą: „Visai neįdegei“, lyg taip būtų matuojama poilsio kokybė.