
5 priežastys kodėl verta vartoti žuvų taukus su išskirtinai dideliu kiekiu omega-3
Žuvų taukai – vienas svarbiausių visų laikų maisto papildų. Jeigu iš visų vaistinės lentynoje esančių vitaminų reikėtų išsirinkti vieną, tai neabejotinai būtų žuvų taukai. Juose esančios vertingosios veikliosios medžiagos Omega-3 (konkrečiai EPR ir DHR ) turi tūkstančius nenuginčijamų mokslinių įrodymų dėl jų naudos bene kiekvienai organizmo ląstelei. Kadangi organizmas jų pats nepasigamina, o žuvies valgome nepakankamai arba nebūtinai aukščiausios kokybės, lietuviams privalu vartoti stiprios koncentracijos žuvų taukus kasdien.
1. Omega-3 - nepakeičiamos riebalų rūgštys reikalingos ne tik imunitetui, bet ir kiekvienai kūno ląstelei. Atkreipkite dėmesį į etiketes – kuo daugiau EPR+DHR veikliųjų medžiagų, tuo daugiau naudos svarbiausioms organizmo sistemoms:
• širdies ir kraujagyslių sistemai,
• smegenų veiklai ir vystymuisi,
• regėjimui,
• imuninės sistemos stiprinimui,
• fizinės ištvermės didinimui,
• nervų sistemai ir kt.
2. Per mažas Omega-3 kiekis organizme didina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, o pakankamas:
• mažina uždegiminius procesus organizme,
• mažina trigliceridų kiekį kraujyje,
• reguliuoja kraujo spaudimą,
• veikia kaip ritmo sutrikimų prevencija.
3. Nuo omega-3 kiekio priklauso vaikų, paauglių ir suaugusiųjų smegenų veikla, vystymasis, regėjimo funkcija. Taip pat omega-3:
• padeda smegenims „dirbti“, saugoja smegenų struktūrą,
• gerina mokymosi ir atminties funkcijas,
• lėtina smegenų senėjimo procesus,
• padeda harmonizuoti nervų sistemą,
• stiprina regėjimo funkciją.
4. Žuvų taukai - reikalingi sportuojantiems, nes:
• padeda atkurti raumenų struktūrą,
• gerina sąnarių būklę,
• yra vitaminų ir mineralų šaltinis.
5. Odos drėgmei ir elastingumui ypač reikalingos omega-3:
• drėkina odą ir išlaiko ją elastingą,
• apsaugo odą nuo saulės poveikio,
• mažina odos uždegimus.

