
5 patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus

1. EPR ir DHR kiekis. Nors pacientai dažnai vertina omega-3 bendrą kiekį, būtent EPR ir DHR yra pagrindinės aktyvios veikliosios medžiagos žuvų taukuose, todėl tai yra kritinis žuvų taukų vertinimo rodiklis, todėl svarbu atidžiai įvertinti kiek jų yra.
2. Individualus EPR ir DHR poreikis. Nors vis dar nėra vieningos nuomonės dėl būtino vartoti Omega-3 kiekio, tačiau dauguma tarptautinių ekspertų pataria suvartoti ne mažiau kaip 500 mg EPR ir DHR per dieną geros sveikatos palaikymui.
Siekiant maksimalaus efekto bei širdies ir kraujagyslių ligų rizikos mažinimo, EPR ir DHR kiekvieną dieną privalėtumėte gauti nuo 1000 iki 2000 mg.
Tiems asmenims, kurie nori pagerinti kraujo lipidų (sumažinti trigliceridų kiekį) koncentraciją, turėtų vartoti 2000-4000 mg EPR ir DHR per dieną jau papildų formoje ir derinant juos su mityba.
Omega-3 kiekis (Europos Maisto Saugos Tarybos duomenimis) iki 5 g nekelia pavojaus sveikatai, o iki 1 g DHR/parą nekelia jokio pavojaus ir vaikams.
3. Sertifikuotai. Ieškokite tik auščiausia kokybe sertifikuotų žuvų taukų. Juos vartodami galėsite būti visiškai saugūs, kad gaunate maksimalią naudą sveikatai.
4. Pasisavinimas. Mokslo pripažinta geriausiai pasisavinami yra re-esterifikuoti trigliceridai. Tai natūralių žuvų taukų koncentruota forma. Specialių koncentravimo ir distiliavimo technologijų dėka išgaunamas ypač didelis vertingųjų EPR ir DHR kiekis ir tuo pačiu išsaugojama natūrali, geriausiai organizmo pasisavinama forma.
5. Skonis. Dėka inovatyvių distiliavimo ir koncentravimo technologijų, šiuo metu jau išgaunamas didelis Omega-3 kiekis, kurį vartojant nesijaučia žuvies skonio. Todėl malonu pranešti, kad skystų žuvų taukų vartojimas pagaliau tampa malonia patirtimi.


