Vaistininkė: nėra nė vienos priežasties atsisakyti žuvų taukų vasarą
„Žuvų taukai – vienas iš svarbiausių papildų visais metų laikais.
„Žuvų taukai – vienas iš svarbiausių papildų visais metų laikais.
Žuvų taukai – vienas svarbiausių visų laikų maisto papildų.
Prieš pradedant vartoti žuvų taukus patartina apsibrėžti, kokį tikslą norime pasiekti – sustiprinti imuninę sistemą, paskatinti smegenų veiklą, stiprinti regėjimą, sumažinti cholesterolio kiekį, nuovargio jausmą ar pagerinti odos būklę.
Stiprūs raumenys, gera kraujotaka ir energijos antplūdis – dėl šių priežasčių sportuojantys žmonės negali įsivaizduoti savo gyvenimo be treniruočių.
Tarptautiniai ekspertai ragina minėti Pasaulinę omega-3 dieną.
Daugelis žmonių mano, kad šaltuoju metų laiku reikia stiprinti imunitetą, o vasarą organizmas pats atsigauna, valgant daugiau salotų, daržovių ir uogų.
Jei vaikai iš daržovių valgo tik bulves, o nuo žuvies kvapo sprunka iš virtuvės, kaip juos įtikinti sveikai maitintis? Kokie pavyzdžiai veikia, o kokie – tik dar labiau didina jų užsispyrimą? Klaipėdos universiteto docentė, šeimos gydytoja Lolita Rapolienė žino ne vieną pavyzdį, kai nepilnamečiai be bulvių pripažįsta tik dar vieną daržovę – agurkus.
Praėjo laikai, kai mamos, norėdamos išmokyti dukras rūpintis savo intymia higiena, pakišdavo brošiūrą.
Šaltuoju metų laiku svarbu ne tik stiprinti organizmą, bet nepamiršti ir akių.
Sausų akių sindromas, greitai pavargstančios ir jautrios akys, suprastėjęs regėjimas… Tai — tik kelios priežastys, rodančios, kad reikėtų labiau pasirūpinti savo akimis, bene svarbiausiu žmogaus jutimo organu, kurio dėka gauname net 80 procentų visos informacijos.
Maisto papildų gamyboje tvarumo tema stipriau suskambėjo prieš daugiau nei 6 metus, kai pastebėta, kad pasaulinė „žaliųjų“ maisto papildų rinka auga dvigubai greičiau nei tvaraus maisto bei gėrimų rinkos.
Daugėja tyrimų, įrodančių, kad vitaminas D palengvina COVID-19 ligą Pakankamas vitamino D kiekis 5 kartus sumažina tikimybę sirgti sunkia COVID-19 ligos forma ir gali 3 kartus sumažinti tikimybę užsikrėsti COVID-19 – tai pagrindinė didelės apimties tyrimo, paskelbto pernai lapkritį tarptautiniame klinikinės praktikos žurnale „International Journal of Clinical Practice“, išvada.
Su vitamino D trūkumu ar net stygiumi susiduria didžioji dalis Lietuvos gyventojų.
Norintys sulieknėti dažnai daro tą pačią klaidą – pirmiausiai iš savo mitybos raciono išbraukia riebalus.
Sugrįžus po atostogų vis dar dažnam tenka išgirsti pastabą: „Visai neįdegei“, lyg taip būtų matuojama poilsio kokybė.
Šiandien vis daugiau žmonių kenčia nuo vitamino D trūkumo, lemiančio nuotaikos sutrikimus, energijos stoką, dažnesnę migreną ir net padidintą lėtinių ligų riziką.
Sveikas gyvenimo būdas ne tik padeda valdyti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, palengvina jų eigą, bet ir sumažina nemalonius simptomus.
Virškinimas – suvalgyto maisto pavertimas mūsų kūnui būtina energija ir statybinėmis medžiagomis – yra subtilus ir sudėtingas procesas.